Spar på vandet

 

1 m3 koster (1000 l.) koster 3,65 kr. + statsafgift 6,13 kr. + moms. Hertil kommer afledningsafgifter på 36,67 kr., i alt 49,00 kr. pr. kbm. (2014-15)
Selv om der er kontante fordele ved at spare på vandet, er der endnu bedre grunde. Rent vand er en begrænset ressource, som vi skal passe på af hensyn vore børn og de kommende generationer
 

Hver gang, du sparer på vandet, er du med til at sørge for, at vi også har rent grundvand i fremtiden. Derfor er det godt, at tænke sig om, når man åbner for vandhanen. Det gælder både på badeværelset, i køkkenet og ikke mindst i haven.


Vandspild er overflødigt forbrug, som ingen har glæde af. Det drejer sig om alt fra dryppende vandhaner til utætte installationer. Desværre er de sidste både de sværeste at opdage og de mest kostbare, fordi det ofte drejer sig om enorme mængder vand fra selv en lille sprække.

 

Hold øje med forbruget

Noter målerstanden når du forlader sommerhuset og sammenlign den med målerstanden, når du kommer igen efter en periode. På den måde kan du nemt afsløre små utætheder. Om vinteren skal du naturligvis lukke for vandet ved stophanen.

Se mere om i afsnittet frostsikring af ubeboede bygninger, herunder sommerhuse.

Fakta

En parcelhus-familie på to voksne og to børn bruger pr. år ca. 160 m3 vand, hvilket beløber sig til ca. 5000 kr. pr. år, incl. målerafgift, statsafgift og moms. Hertil kommer opvarmningen af det varme vand, som bruges til bad, opvask osv.